Тренди в онлайн-освіті у 2021 році

2020 рік увійде в історію як рік, коли пандемія covid-19 паралізувала світ. Звичайно, це також паралізувало освіту, якою ми її знали. Раптово пішли в минуле ті дні, коли ми відвідували очні заняття. Цей факт дуже вплинув на переосмислення концепції освіти в усьому світі.

В 2021 році технології продовжують вносити позитивний внесок в освіту. У свою чергу школи та викладачі також повинні вносити свій вклад, і навчитися правильно застосовувати їх в класі з використанням найбільш підходящих методик навчання.

Отже, ось 7 освітніх тенденцій, за якими майбутнє цифрової освіти:

Більше програм онлайн-навчання

Швидкий перехід до дистанційного навчання на початку пандемії, хоча часом хаотичний, продемонстрував учням і установам, що онлайн-освіта може задовольнити зростаючі потреби дітей в зручності, зниженні витрат і гнучкості.

‍♂️ Індивідуальне навчання

У старій моделі вчителям було важко поєднати великі класи з бажанням зосередитися на індивідуальних потребах. Тепер, завдяки технологіям і інструментам, які вони приносять, персоналізоване навчання стало більш життєздатним. 

При правильному використанні, платформи електронного навчання можуть принести безліч переваг, що сприяють розвитку цієї освітньої тенденції. До них відносяться: гнучкість в організації навчальних годин; необмежений доступ до хмари, де учні знайдуть всі навчальні ресурси, які можна завантажити або переглянути в будь-який час; чат, що дозволяє спілкуватися між учнями і викладачами в режимі реального часу; або навіть звіти з даними і статистикою про успішність кожного учня, що дозволяє вчителеві відстежувати і знати, коли їх допомога або керівництво найбільше необхідні.

Соціальне навчання

Соціальні мережі, віртуальні кампуси і спільноти користувачів – все це інструменти, які не тільки заохочують навчання, а й дозволяють взаємодіяти між людьми. 

Вже є багато вчителів, які обрали соціальні мережі в освіті як інструмент комунікації, щоб учні могли взаємодіяти один з одним, ділячись навчальними матеріалами, обговорюючи з іншими в групі або легко коментуючи чужу публікацію. Тому що є одна річ, яку ми не можемо упустити: ми технологічні, але також і соціальні істоти.

Мобільне навчання

Мобільні телефони – частина нашого повсякденного життя. Коли ми говоримо про мобільне навчання, ми маємо на увазі навчання за допомогою мобільних пристроїв. Згодом з’явилося безліч додатків, які дозволяють нам вивчати мови, математику, природничі науки і т. д. З будь-якого місця і в будь-який час. 

Мобільне навчання задумано як допоміжний інструмент для реалізації вивчених концепцій. Крім того, мобільне навчання дуже корисне для вирішення сумнівів або подальшого вивчення теми, по якій нам не вистачає всієї необхідної інформації. Поєднання цих двох технологій разом з електронним навчанням ідеально підходить для забезпечення гарного навчання.

✏️ Мікронавчання

Важливим аспектом мобільного навчання є мікронавчання, яке доставляє контент невеликими пакетами. Мікронавчання складається з невеликих або коротких курсів, щодо вузьких навчальних одиниць або предметів. Точно так же воно включає в себе освітню програму, в якій дизайн змісту і процес навчання організовані в невеликі блоки і поетапно, в основному через особливих потреб учнів. 

Приклади контенту включають зображення, тести, текст, аудіо, відео та ігри. Студенти, наприклад, можуть переглянути коротке навчальне відео по конкретному завданню перед виконанням, щоб освіжити свою думку про те, як це робиться. Ці короткі, прямі, навчальні матеріали можуть краще зацікавити учнів, надати їм потрібний контент, коли він їм потрібен.

Гейміфікація

Відеоігри також стануть однією з тенденцій, що бурхливо розвивається в сфері освіти на 2021 рік. Включення Гейміфікації в освіту і адаптація ігор до контенту може допомогти розвинути так звані м’які навички або навички, пов’язані з поведінкою людини, соціальними відносинами і управлінням емоціями.

Відео

Відео було одним з найбільш використовуваних і ефективних мультимедійних елементів в останні роки. Ось чому використання таких інструментів, як Youtube, в освіті та стратегії віртуального навчання є одним з ключових моментів. Навчання на основі відео за запитом існує вже більше десяти років, але постійно набирає обертів нова інтерпретація – інтерактивне навчання на основі відео. Цей новий формат спрямований на вирішення деяких проблем відеонавчання, таких як пасивний перегляд і нездатність відслідковувати прогрес учня. Інтерактивність може проявлятися, серед іншого, в формі вбудованих питань, меню навігації, ключових слів і фраз-покажчиків.

Концепція звичайної освіти різко змінилася з моменту появи і масового прийняття онлайн-освіти. Світ зайнятий експериментами з дистанційного навчання, і це лише деякі з тенденцій онлайн освіти, які можуть вплинути на навчання в майбутньому.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.