Хто може навчатися дистанційно

Дистанційно  можуть навчатися усі громадяни, які мають середню, професійну, вищу освіту, а також ті, що мають можливість виконувати дистанційно необхідні завдання за допомогою освітніх технологій.

На дистанційне навчання часто переходять діти, які не вписуються в традиційну шкільну систему з жорстким графіком, хочуть мати більше вільного часу для відвідування гуртків та занять спортом, розвитку індивідуальних талантів, закінчення різних курсів або для подорожей. Учні на дистанційній формі навчання мають всі права, що й ті, які ходять в звичайну школу.

Тобто усі бажаючі можуть навчатись дистанційно, просто це вже залежить від особистих можливостей. Сьогодні онлайн-навчання все більше прогресує й набуває популярності. Це і не дивно, адже дистанційне навчання надає безліч переваг й нічим не гірше, аніж звичайне традиційне навчання.

Отож при дистанційному навчанні:

Батьки можуть познайомитися з однокласниками своєї дитини

Якщо ваша дитина має дуже широку групу друзів, можливо, ви ще не змогли зустріти їх усіх. Але якщо ви ненароком посидите на цифровому навчальному занятті, ви будете краще знати, що відбувається в соціальному житті вашої дитини.

Батьки можуть перевірити, про що дізнаються їхні діти

Деякі діти можуть бути дуже балакучими, розповідаючи про свій шкільний день. Інші, не дуже. Маючи можливість слухати певні лекції, батьки можуть перетворити отриману інформацію у змістовні бесіди, покращуючи свій досвід навчання. Батькам важливо виявляти інтерес до навчання своєї дитини. 

Дистанційне навчання надзвичайно важливе для тих, хто не може відвідувати школу через ускладнення зі здоров’ям, серйозну соціальну тривогу, або будь-які інші ситуації, які змушують залишатися вдома.

Переваги дистанційного навчання можуть виходити за межі класної кімнати й охоплювати важливі життєві навички

Можна підготувати учнів до роботи з дому в майбутньому. Хоча дистанційне навчання має багато переваг, віддалена робота для кар’єри має ще більше переваг. По-перше, дорослі можуть працювати над домашніми проектами, а також залишатися на зв’язку зі своєю командою в офісі. Багато людей вирішують працювати з дому навіть після того, як їхні приміщення знову відкрилися, просто тому, що така організація роботи та життя є більш зручною. Коли ваша дитина виросте, вона також може працювати вдома. Щоб вони практикували мистецтво залишатися мотивованими та продуктивними в молодому віці, це чудова практика для майбутнього.

⏰ Дистанційне навчання вчить менеджменту часу

Хоча деяким учням може здатися складним дистанційне навчання, воно дає їм можливість розвинути навички управління часом. Ці основні навички допоможуть зберегти баланс між роботою та особистим життям та дадуть можливість завершити проекти до термінів.

Ширші можливості для спілкування

Раптом весь світ у вас під рукою. Така можливість може відкрити багато дверей для учнів старших класів. Наприклад, можливо, ваша дитина хоче освоїти новий стиль кулінарного приготування. До дистанційного навчання варіанти були б обмежені місцевими вчителями та класами. Однак тепер кожен може вчитися у майстрів у всьому світі.

Онлайн-навчання також допомагає вчителям заощадити час на підготовку до уроку. За допомогою освітніх онлайн-інструментів вчителі можуть витрачати більше часу на оцінювання робіт, приділяючи увагу учням. Ще одна з багатьох переваг дистанційного навчання: виконання завдань за власним графіком.  

Дистанційне навчання має свої підводні камені, але є багато переваг, які роблять його неймовірно життєздатним та довгостроковим варіантом. Ця нова епоха навчання відкрила нові двері для людей, щоб вчитися по-новому. Дистанційне навчання зв’язує учнів із потрібними вчителями та дає змогу вивчати більш широкий спектр предметів. Оскільки технології розширюються, а дистанційне навчання залишається актуальним, освітні технології будуть тільки вдосконалюватися.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.