,

5 причин обрати дистанційне навчання для своєї дитини

Дистанційне навчання – це нова реальність сучасної освіти, яка має свої безперечні переваги та стає новою формою отримання шкільної освіти.

За офіціною статистикою у світі близко від 3% до 5% дітей вчаться саме на дистанційній формі. Одними зі світових лідерів у дистанційному навчанні є США й Канада. У низці країн (Китай, Латвія, Нідерланди, Алжир, Велика Британія, Туреччина тощо) від 10 до 25 % студентів здобувають освіту в установах дистанційного навчання.

В Україні датою офіційного початку запровадження дистанційного навчання можна вважати 21 січня 2004 року, коли наказом № 40 Міністерства освіти і науки України було затверджено «Положення про дистанційне навчання», яке поклало початок запровадженню нових технологій у галузі освіти.

Окрім того, що дистанційна форма навчання створювалася як гідна відповідь на нові потреби суспільства, пов’язані з освітою, і наразі повністю відповідає його вимогам, ми виділили 5 основних причин, чому батьки усе частіше обирають саму цю форму навчання для своєї дитини.

1. Відповідність навчальної програми сучасним вимогам, трендам у науці та новітнім технологіям.

Це майже головна вимога батьків – вчити дитину за сучасною програмою без рудиментів старої радянської програми.

Програма дистанційної освіти базується на рекомендованій програмі МОН та НУШ, але, крім того, містить багато нових авторських матеріалів від вчителів, які стежать за тим, що відбувається у світовій освіті. Нові матеріали додаються до програми навчання щоденно, замінюючи застарілі. І тому у дитини зажди є доступ до сучасної програми, яка постійно оновлюється. А також позашкільні заняття, як, наприклад, “Професії майбутнього”.

Дистанційна освіта має величезний плюс – дитина не витрачає час на уроці на “переклички”, перевірку домашніх завдань, коментарі вчителів тощо. Вона сконцентрована на навчанні і тому урок триває не 40 хвилин, а 15-20. А весь навчальний день займає 2-3 години.

2. Індивідуальний підхід до потреб дитини, 100% увага її талантам і відсутність стресу.

Дистанційна освіта дає найнеобхідніше з тих предметів, що є базовою освітою, не перевантажуючи дитину там, де їй нецікаво. Будь-яка програма навчання, будь-то “Учень” або “Екстерн”, на це розрахована. Програма дистанційної школи спрямовує розвиток дитини в тому напрямку, де вона найбільш широко розкриє свій талант. Так, дитина може більше уваги приділяти, наприклад, точним наукам, ІТ або літературі та мовам.

Дистанційна освіта надає дітям можливість навчатися в зручний для них час, у власному темпі та згідно з індивідуальними потребами. Це легко поєднується з творчими та спортивними заняттями, дає можливість планувати власний графік навчання.

Окрім того, дистанційна освіта вчить дитину бути самостійною та особисто відповідати за свої результати. Це найкращим чином готує дитину до вступу у ВНЗ та дорослого життя, бо вона вчиться дисциплінувати себе, планувати заняття, розставляли пріоритети.

Набірна оцінка на дистанційному навчанні демонструє результати дитини, не порівнюючи її з “найкращими” або “найгіршими” учнями у класі, що підтримує її комфортний психологічний стан. Вона мотивує дитину до найвищого результату, визнаючи її сильні та слабкі місця.

3. Мобільність, швидкий зв’язок із учителями.

Усі матеріали, відеолабораторні та тести відкриваються учню на онлайн-платформі та доступні з будь-якого мобільного пристрою 24/7. Водночас платформа не вимагає потужного ПК. Достатньо мати доступ до інтернет-мережі. Тож вчитися учень може з будь-якого міста, навіть у дорозі.

На дистанційній освіті діти та батьки не стикаються з проблемою раннього підйому до школи, нестачі чи відсутності підручників, навчальних посібників чи методичок, підлаштовування позашкільних занять.

Зв’язок з учителями та менторами здійснюється онлайн. Учні та батьки мають свої чати та можуть отримати відповіді на питання будь-коли. Учні мають консультації з вчителями в разі необхідності перевірити знання або отримати додаткову інформацію за програмою. Тож навчання максимальне мобільне та гнучке.

4. Низька вартість навчання

Дистанційна освіта не має додаткових витрат, окрім оплати доступу до навчальних матеріалів. Батьки не витрачають гроші на ремонти в школі, на дорогу, шкільну форму, зайві підручники та зошити. Навпаки вони можуть отримати податкову пільгу від держави на освіту дитини.

В середньому вартість дистанційного навчання становить 2500 грн на місяць. Якщо дитина вчиться на екстернатній формі навчання, то вартість становить від 1500 грн на місяць.

Вартість навчання фіксується в договорі та батьки не повинні сплачувати додаткові приховані платежі. Для певних пільгових категорій населення дистанціне навчання має пільги та гранти.

5. Безпека та комфорт дитини

Дистанційне навчання стає безпечним рішенням, особливо під час воєного стану в Україні. Дитина може отримувати якісну освіту, залишаючись у затишному та комфортному домашньому середовищі без відриву від навчання. Матеріали доступні дитині 24/7, як і менторська підтримка.

Також у дитини є можливість не втрачати зв’язок з Україною та навчатися з-за кордону з програмою “З Україною в серці” і перезарахувати набуті оцінки до українського табелю.

Дистанційне навчання – це можливість надати дитині якісну сучасну освіту, сприяти розвитку її талантів та можливість здобувати знання в комфортному та безпечному середовищі.

Зареєструйтесь на тестове навчання через посилання нижче, оберіть клас та тестуйте програму дистанційної школи протягом 2 тижнів безкоштовно!

Зареєструватися на тестове навчання

Дивись також: 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.