Що таке податкова знижка на навчання?

Податкова знижка на навчання – це зменшення суми сплаченого податку на доходи у зв’язку з оплатою навчання в закладі освіти.

Важливо! Заклад освіти повинен бути юридичною особою, мати ліцензію на провадження освітньої діяльності, спрямованої на організацію, забезпечення та реалізацію освітнього процесу у формальній та/або неформальній освіті. (стаття 1 Закону України “Про освіту”).

Про які саме послуги навчання йдеться

Отримати податкову знижку можна при навчанні у вітчизняних закладах освіти, включаючи загальну середню освіту. Тобто при навчанні на будь-якому нашому пакеті, окрім “Слухача”.

За освіту за кордоном податкову знижку отримати не можна.

Хто може отримати податкову знижку на навчання?

  • Громадяни України, які офіційно працюють, а отже є платниками податку на доходи фізичних осіб, і мають реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) або довідку про присвоєння ідентифікаційного номера платника податків (що надавались раніше).
  • Той, хто сплачує за своє навчання (наприклад, якщо студент офіційно працює сплачує податки).
  • Найближчі родичі: батько, мати, чоловік, дружина, діти, в тому числі усиновлені.
  • Роботодавець. В такому випадку використати податкову знижку людина зможе, тільки якщо така оплата здійснювалася за дорученням і за рахунок нарахованих людини. Має також бути й довідка від роботодавця.

Яка сума податкової знижки?

18% від вартості навчання, проте сума не може перевищувати розмір річної заробітної плати мінус відрахування.

Терміни

Скористатись податковою знижкою можна лише раз на рік і виключно в наступному році після року оплати навчання. Тобто, у 2023 році подаємо документи за 2022 рік. Оформити податкову знижку можна до 31 грудня.

Сума, що має бути повернена, зараховується на банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.

Як розраховується податкова знижка на навчання та які документи потрібні?

Щоб розрахувати податкову знижку на навчання – відправте запит нашому відділу консультацій. Спеціаліст відділу допоможе вам розібратися з розрахунком і надасть інформацію щодо списку документів та термінів збору.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.