,

Як перевести дитину на дистанційне навчання?

Вже понад рік через COVID-19 система освіти працює у незвично екстремальних умовах карантину. За цей час батьки, учні та вчителі стикались з великою кількістю проблем, але всі вони оперативно вирішувались. Зрештою вже є відпрацьований ефективний алгоритм роботи у шкіл, що пропонують учням дистанційне навчання задля отримання середньої освіти у навчальному закладі.

Про дистанційну форму здобуття освіти та інші форми навчання в Україні можна детально почитати за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2145-19?lang=ru#Text

Дистанційне навчання у період карантину

Сергій Шкарлет пишається результатами роботи МОН України у надскладні часи. Він обіцяє не зупинятись на досягнутому у сфері диджиталізації, адже карантин все ще триває.

Весною та восени, коли погодні умови достатньо мінливі, зазвичай спостерігається нова хвиля ГРВІ захворювань, і, як правило, запроваджуються серйозні карантинні заходи. Є вірогідність, що школи у цей час переходитимуть у формат тотального дистанційного навчання заради безпеки учнів та вчителів. Але навчальні заклади можуть пропонувати дистанційку, за умови належного забезпечення освітнього процесу, учням протягом й року.

У зв’язку з поширенням COVID-19, діючи в інтересах своїх дітей, все більше батьків хотіли б перевести дитину на дистанційне навчання. Тим більше це зовсім не складно. Процедура проста та прозора.

Як відбувається переведення

Спочатку батькам (або повнолітньому учню) потрібно написати заяву на ім’я директора. Вона подається очно чи дистанційно на електронну пошту навчального закладу.

Після цього вся інформація щодо навчання буде надходити дитині на електронну пошту. Зокрема календарний план, за яким буде проходити навчання. По його завершенню передбачаються тести та контрольні роботи, що покажуть рівень засвоєння знань учнем. Здати їх можна у школі чи вдома, дистанційно.

Слід пам’ятати, що незадовільний рівень знань дитини за результатами тестів може стати причиною повернення учня на очну форму навчання. Обираючи дистанційну форму, батьки повинні розуміти свою відповідальність за рівень знань, які отримує дитина. Контроль зі сторони педагогів чи навчального закладу у цьому випадку мінімальний.

Детальніше про перехід до Атмосферної школи за посиланням: https://www.atschool.com.ua/vstup-dokumenti/

Обираючи школу дізнайтесь 

  • технічні можливості організації навчального процесу;
  • можливість живого спілкування з педагогами та однокласниками;
  • види контролю домашніх завдань;
  • форму ліцензування навчального закладу;
  • наявність персонального асистента у дитини;
  • можливість працювати у живому форматі;
  • існування закритого клубу для батьків.

Перевірте, чи має право школа, яку ви обрали, видавати документ про освіту державного зразка. До оформлення договору спробуйте демоверсію чи повчитись на пробному тижні.

Дистанційне навчання — реальна можливість отримувати якісну освіту у комфортному режимі. Якщо вашій дитині не подобається навчатись у звичайній школі, якщо у сім’ї зростає спортсмен чи спортсменка, яким потрібно більше вільного часу задля високої мети або ви часто подорожуєте разом, вам точно підійде дистанційна школа. Обирайте найкраще для своїх дітей!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.